Overleg gebruiker:Nicoline

Uit Etymologiewiki
Versie door Jcwf (overleg | bijdragen) op 7 jul 2019 om 00:23 (botanische termen: nieuwe subkop)
Ga naar: navigatie, zoeken

Zou je even de pagina's aangemaakt door Vd, Hz en As willen verwijderen? Het zou niet leuk zijn als deze wiki wordt overgenomen door spam. - Andre 22 okt 2011 13:49 (CEST)

Hi, weer twee verwijderingsverzoeken, maar dit keer vanwege mijn eigen fout: Bij hydraulisch en ideaal dacht ik een oudere attestatie uit 1703 van Boerhaave te hebben, maar nader bekijken van de pagina met het werk hebben me doen realiseren dat de toespraak van Boerhaave in het Latijn was, en dat de tekst een latere (naar ik vermoed ca. 1900) vertaling is. - Andre 27 nov 2011 22:51 (CET)

Hallo Nicoline, Ten eerst mijn complimentenvoor al je werk op het gebied van de etymologie. Zou je misschien naar de bladzijde Strijder kunnen kijken? Er staat daar een stuk speculatieve discussie die m.i. de geloofwaardigheid van Etymologiebank onderuit haalt. Jcwf 24 mrt 2015 02:18 (CET)

botanische termen

Ik was bezig wat botanische termen op WikiWoordenboek in te voeren en telkens als ik Delpher gebruik kom ik als oudste verwijzing de dbnl-bladzijde van de brieven van Van Leeuwenhoek tegen. Helaas lukt het me niet om daarbinnen op dbnl te zoeken en dat maakt het een beetje onbegonnen werk om uit te pluizen of de woorden ook echt in een van zijn brieven aan te treffen zijn. Ik vermoed wel dat Van Leeuwenhoek ze op zijn geweten heeft, maar dat kan ik dus niet bewijzen. Het gaat om

  • vruchtbeginsel
  • helmdraad
  • zaadknop
  • bloembodem

Er zijn er mogelijk meer. Waarvan akte.

Vriendelijk groet

Jcwf (overleg) 7 jul 2019 00:23 (CEST)