Help:Inhoud

Uit Etymologiewiki
Versie door Jeroen (overleg | bijdragen) op 8 mei 2011 om 22:53 (Geheel herzien n.a.v. gebruikerscommentaar)
Ga naar: navigatie, zoeken

Bent u nieuw op deze Etymologiewiki, lees dan eerst deze hulptekst.

Concept

Als u een woord opzoekt in de Etymologiebank, krijgt u een overzicht van alle lemma's die over dit woord zijn verschenen in reeds gepubliceerde etymologische woordenboeken en andere boeken over woordhistorie. De inhoud van deze lemma's ligt in principe vast. Ook via deze Etymologiewiki kan die tekst niet gewijzigd worden (maar zie de pagina over druk- en scanfouten). Boven alle woordenboeklemma's staat, als dat geschreven is, een artikel uit de Etymologiewiki. Die tekst is wel aanpasbaar.

De Etymologiewiki en de Etymologiebank draaien op twee verschillende websites onder verschillende beheerders. Aanpassingen in de Etymologiewiki zijn daarom niet direct zichtbaar in de Etymologiebank. De database met alle actuele wikiartikelen wordt 1 à 2 maal per week gekopieerd naar de Etymologiebank. Vanaf dan is de inhoud zichtbaar voor iedereen. We hopen in de toekomst beide systemen te integreren.

Toevoegen van nieuwe artikelen

Wanneer u een nieuw wikiartikel wilt schrijven bij een bestaand trefwoord uit de Etymologiebank, bekijk dan de adresbalk bij dat trefwoord: het laatste woord in het webadres (de URL) van dat Etymologiebankwoord vult u in bij de balk "zoeken" links in dit wikischerm. Na bevestiging met Enter of de knop "OK" krijgt u de mogelijkheid een nieuw artikel aan te maken. Lees ook onze Redactionele richtlijnen.

Wanneer u een wikiartikel wilt schrijven bij een woord dat nog niet voorkomt in de Etymologiebank, dan vult u dat woord, voorafgegaan door een sterretje (*), in bij de balk "zoeken" links in dit wikischerm. Na bevestiging met Enter of de knop "OK" krijgt u de mogelijkheid een nieuw artikel aan te maken. De naam van dit artikel wordt later door de redactie aangepast. Lees ook onze Redactionele richtlijnen.

Bewerken van bestaande artikelen

In de lijst van geschreven artikelen ziet u alle nieuw geschreven artikelen op deze Etymologiewiki. U kunt deze lijst altijd vinden met de knop 'Alle wikiartikelen' in het navigatiemenu links in beeld. Wanneer u een bepaald artikel wilt bewerken, gaat u naar het bewuste artikel en klikt u op het tabblad "Bewerken" bovenaan de pagina. Na afloop kunt u het resultaat bekijken en opslaan. Lees ook onze Redactionele richtlijnen.