Help:Inhoud

Uit Etymologiewiki
Versie door Jeroen (overleg | bijdragen) op 16 apr 2011 om 00:25
Ga naar: navigatie, zoeken

Bent u voor het eerst op deze Etymologiewiki, lees dan beslist deze pagina.

Concept

Als u een woord opzoekt in de Etymologiebank, krijgt u een overzicht van alle lemma's die over dit woord zijn verschenen in reeds gepubliceerde etymologische woordenboeken en andere boeken over woordhistorie. De inhoud van deze lemma's ligt in principe vast. Ook via deze Etymologiewiki kan die tekst niet gewijzigd worden (maar zie de pagina over druk- en scanfouten). Boven alle woordenboeklemma's staat, als dat geschreven is, een artikel uit de Etymologiewiki. Die tekst is wel aanpasbaar.

De Etymologiewiki en de Etymologiebank draaien op twee verschillende websites onder verschillende beheerders. Aanpassingen in de Etymologiewiki zijn daarom niet direct zichtbaar in de Etymologiebank. De database met alle actuele wikiartikelen wordt 1 à 2 maal per week gekopieerd naar de Etymologiebank. Vanaf dan is de inhoud zichtbaar voor iedereen. We hopen in de toekomst beide systemen te integreren.

Bewerken van bestaande artikelen

Neem eens een kijkje op deze lijst van geschreven artikelen, die u overigens ook kunt vinden door links van deze tekst te klikken op "Speciale pagina's" en vervolgens op "Alle pagina's". Het bewerken van een artikel is eenvoudig: klik op het tabblad "Bewerken". Na afloop kunt u het resultaat bekijken en opslaan.

Toevoegen van nieuwe artikelen

Veel interessanter is het natuurlijk om zelf nieuwe artikelen toe te voegen. Hoe u dat doet, vindt u op de hulppagina "Artikel aanmaken".

Inhoud, indeling en opmaak van een artikel

U bent vrij om te schrijven wat u kwijt wilt, zolang het maar over de geschiedenis van een woord gaat. Houdt er wel rekening mee dat uw tekst op de Etymologiebank zal verschijnen, tezamen met woordenboeklemma's. De redactie van de Etymologiebank stelt daarom enkele richtlijnen. Zie daarvoor de hulppagina "Bewerken".