Help:Inhoud
Bent u nieuw op deze Etymologiewiki, lees dan eerst deze hulptekst.
Inhoud
Toevoegen van nieuwe artikelen
Wanneer u een wikiartikel wilt schrijven, vul het te behandelen trefwoord dan in bij de balk "zoeken" links in dit wikischerm. Na bevestiging met Enter of de knop "OK" krijgt u de mogelijkheid een nieuw artikel aan te maken. Lees verder onderstaande Redactionele richtlijnen.
Bewerken van bestaande artikelen op de Etymologiewiki
In de lijst van geschreven artikelen ziet u alle nieuw geschreven artikelen op deze Etymologiewiki. U kunt deze lijst altijd vinden met de knop 'Alle wikiartikelen' in het navigatiemenu links in beeld. Wanneer u een bepaald artikel wilt bewerken, gaat u naar het bewuste artikel en klikt u op het tabblad "Bewerken" bovenaan de pagina. Na afloop kunt u het resultaat bekijken en opslaan. Lees ook onderstaande Redactionele richtlijnen.
Redactionele richtlijnen
Uw artikel wordt opgenomen in de Etymologiebank bij het betreffende trefwoord. Het komt boven alle andere woordenboekartikelen te staan. De kleurstelling, lettertype, paginaopmaak wordt automatisch aangepast aan de huisstijl van de Etymologiebank. U bent geheel vrij in de indeling, inhoud en omvang van uw artikel, maar probeer een en ander zoveel mogelijk te laten aansluiten op de bestaande artikelen.
Typografische aanwijzingen
Gebruik ook in de tekst zelf geen kopjes of subkopjes. De bestaande woordenboekartikelen in de Etymologiebank hebben immers ook geen kopjes of subkopjes. Als uw tekst echter erg lang is, kunnen kopjes een welkome hulp aan de lezer zijn.
Alineascheidingen (zoals boven deze regel) zijn altijd welkom. U moet hiervoor in het bewerkingsscherm een lege regel invoeren.
Cursief
Geciteerde woordvormen worden cursief weergegeven. Hiertoe plaatst u de tekst tussen twee paar aanhalingstekens: ''cursief''. Hiervoor gebruikt u de apostrof die zich op uw toetsenbord meestal in de buurt van de L bevindt. U kunt ook gebruik maken van het icoontje bovenin het bewerkingsscherm.
Vet
Om vetgedrukt weer te geven, plaatst u een woord tussen twee maal drie aanhalingstekens: '''vetgedrukt'''. Hiervoor gebruikt u de apostrof die zich op uw toetsenbord meestal in de buurt van de L bevindt. U kunt ook gebruik maken van het icoontje bovenin het bewerkingsscherm.
Verwijzingen naar de Etymologiebank
Verwijzingen naar artikelen in de Etymologiebank kunt u kopiëren uit de adresbalk van de Etymologiebank; de inhoud daarvan moet tussen vierkante haken worden geplaatst. Vóór het haakje sluiten zet u de weer te geven tekst. Een verwijzing naar jus 'vleesnat' maakt u dus met: [http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/jus2 ''jus'' 'vleesnat']
.
Samenvatting
Voor u een wijziging opslaat, kunt u een korte notitie invoeren achter Samenvatting: waarmee u uw wijzigingen beschrijft. Probeer kort te beschrijven wat u zojuist gedaan hebt, bijvoorbeeld: "literatuur toegevoegd", "populaire etymologie ontkracht" of "typfout hersteld".
Bewerking ter controle bekijken
Voor u uw wijzigingen opslaat, kunt u via de knop “Bewerking ter controle bekijken” zien hoe de wijzigingen eruit zullen zien.