Help:Inhoud: verschil tussen versies

Uit Etymologiewiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Eerste helptekst aangemaakt)
 
(Complete herschrijving)
Regel 1: Regel 1:
Deze wiki is zelf niet openbaar.
+
Bent u voor het eerst op deze Etymologiewiki, lees dan beslist deze pagina.
Het is de bedoeling dat alle artikelen in de Etymologiewiki worden opgenomen in Etymologiebank. Voor een goede koppeling tussen Etymologiewiki en de Etymologiebank is het van belang dat elk artikel in de Etymologiewiki correspondeert met precies één trefwoord in de Etymologiebank. Daarom:
 
  
== Titel = intern trefwoord ==
+
== Concept ==
De titel van een goed gekoppeld wiki-artikel moet identiek zijn met het zogenaamde "intern trefwoord" van het bijbehorende trefwoord in de Etymologiebank. Het intern trefwoord bestaat uit onderkastletters ''a'' t/m ''z'', eventueel gevolgd door één cijfer. Zie verder de [[Help:Intern trefwoord|hulppagina "Intern trefwoord"]].
+
Als u een woord opzoekt in de Etymologiebank, krijgt u een overzicht van alle lemma's die over dit woord zijn verschenen in reeds gepubliceerde etymologische woordenboeken en andere boeken over woordhistorie. De inhoud van deze lemma's ligt in principe vast. Ook via deze Etymologiewiki kan die tekst niet gewijzigd worden (maar zie de pagina over [[Help:drukfouten|druk- en scanfouten]]). Boven alle woordenboeklemma's staat, als dat geschreven is, een artikel uit de Etymologiewiki. Die tekst is wel aanpasbaar.
  
== Zelf bijdragen? ==
+
Aanpassingen in de Etymologiewiki zijn niet direct zichtbaar in de Etymologiebank. De volledige inhoud van de Etymologiewiki wordt 1 à 2 maal per week gekopieerd naar de Etymologiebank en is vanaf dan zichtbaar voor iedereen.
Wil je zelf bijdragen aan deze Etymologiewiki? Lees dan de [[Help:Artikel aanmaken|hulppagina "Artikel aanmaken"]].
+
 
 +
== Bewerken van bestaande artikelen ==
 +
Neem eens een kijkje op deze [[Speciaal:AllePaginas|lijst van geschreven artikelen]], die u overigens ook kunt vinden door links van deze tekst te klikken op "Speciale pagina's" en vervolgens op "Alle pagina's". Het bewerken van een artikel is eenvoudig: klik op het tabblad "Bewerken". Na afloop kunt u het resultaat bekijken en opslaan.
 +
 
 +
== Toevoegen van nieuwe artikelen ==
 +
Veel interessanter is het natuurlijk om zelf nieuwe artikelen toe te voegen. Hoe u dat doet, vindt u op de [[Help:Artikel aanmaken|hulppagina "Artikel aanmaken"]].
 +
 
 +
== Inhoud, indeling en opmaak van een artikel ==
 +
U bent vrij om te schrijven wat u kwijt wilt, zolang het maar over de geschiedenis van een woord gaat. Houdt er wel rekening mee dat uw tekst op de Etymologiebank zal verschijnen, tezamen met woordenboeklemma's. De redactie van de Etymologiebank stelt daarom enkele richtlijnen. Zie daarvoor de [[Help:Bewerken|hulppagina "Bewerken"]].

Versie van 16 apr 2011 om 01:14

Bent u voor het eerst op deze Etymologiewiki, lees dan beslist deze pagina.

Concept

Als u een woord opzoekt in de Etymologiebank, krijgt u een overzicht van alle lemma's die over dit woord zijn verschenen in reeds gepubliceerde etymologische woordenboeken en andere boeken over woordhistorie. De inhoud van deze lemma's ligt in principe vast. Ook via deze Etymologiewiki kan die tekst niet gewijzigd worden (maar zie de pagina over druk- en scanfouten). Boven alle woordenboeklemma's staat, als dat geschreven is, een artikel uit de Etymologiewiki. Die tekst is wel aanpasbaar.

Aanpassingen in de Etymologiewiki zijn niet direct zichtbaar in de Etymologiebank. De volledige inhoud van de Etymologiewiki wordt 1 à 2 maal per week gekopieerd naar de Etymologiebank en is vanaf dan zichtbaar voor iedereen.

Bewerken van bestaande artikelen

Neem eens een kijkje op deze lijst van geschreven artikelen, die u overigens ook kunt vinden door links van deze tekst te klikken op "Speciale pagina's" en vervolgens op "Alle pagina's". Het bewerken van een artikel is eenvoudig: klik op het tabblad "Bewerken". Na afloop kunt u het resultaat bekijken en opslaan.

Toevoegen van nieuwe artikelen

Veel interessanter is het natuurlijk om zelf nieuwe artikelen toe te voegen. Hoe u dat doet, vindt u op de hulppagina "Artikel aanmaken".

Inhoud, indeling en opmaak van een artikel

U bent vrij om te schrijven wat u kwijt wilt, zolang het maar over de geschiedenis van een woord gaat. Houdt er wel rekening mee dat uw tekst op de Etymologiebank zal verschijnen, tezamen met woordenboeklemma's. De redactie van de Etymologiebank stelt daarom enkele richtlijnen. Zie daarvoor de hulppagina "Bewerken".