klus: verschil tussen versies

Uit Etymologiewiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Anders dan hieronder vermeld, lijkt het mij erop dat de ontwikkeling kluts -> klus al in het oorspronkelijke werkwoord 'klutsen' plaatsvond, en dus niet specifiek in h...')
 
k
 
Regel 1: Regel 1:
Anders dan hieronder vermeld, lijkt het mij erop dat de ontwikkeling kluts -> klus al in het oorspronkelijke werkwoord 'klutsen' plaatsvond, en dus niet specifiek in het woord ''klu(t)sje''. Zie bijvoorbeeld [G.A. Bredero: ''Meulenaer''] (1613): "Doch ongse goe Joost die hettet wat e klust en t'samen e slaghen." en [http://dbnl.org/tekst/_nie163nieu01_01/_nie163nieu01_01_0024.php ''De nieuwe vermeerderde Groenlantse walvisch-vanghst''] (1719): "Hoenders en Lamprey, Klust die ‘er by"
+
Anders dan hieronder vermeld, lijkt het mij erop dat de ontwikkeling kluts -> klus al in het oorspronkelijke werkwoord 'klutsen' plaatsvond, en dus niet specifiek in het woord ''klu(t)sje''. Zie bijvoorbeeld [http://cf.hum.uva.nl/dsp/ljc/bredero/meulenaer.htm G.A. Bredero: ''Meulenaer''] (1613): "Doch ongse goe Joost die hettet wat e klust en t'samen e slaghen." en [http://dbnl.org/tekst/_nie163nieu01_01/_nie163nieu01_01_0024.php ''De nieuwe vermeerderde Groenlantse walvisch-vanghst''] (1719): "Hoenders en Lamprey, Klust die ‘er by"
  
 
--AE
 
--AE

Huidige versie van 6 nov 2012 om 12:22

Anders dan hieronder vermeld, lijkt het mij erop dat de ontwikkeling kluts -> klus al in het oorspronkelijke werkwoord 'klutsen' plaatsvond, en dus niet specifiek in het woord klu(t)sje. Zie bijvoorbeeld G.A. Bredero: Meulenaer (1613): "Doch ongse goe Joost die hettet wat e klust en t'samen e slaghen." en De nieuwe vermeerderde Groenlantse walvisch-vanghst (1719): "Hoenders en Lamprey, Klust die ‘er by"

--AE