cromagnonmens: verschil tussen versies

Uit Etymologiewiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Genoemd naar de ''Abri de Cro-Magnon'', de vindplaats bij Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil waar de eerste overblijfselen van dit prehistorisch mensenras zijn gevonden. ''Ab...')
 
k
Regel 1: Regel 1:
Genoemd naar de ''Abri de Cro-Magnon'', de vindplaats bij Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil waar de eerste overblijfselen van dit prehistorisch mensenras zijn gevonden. ''Abri'' is een Frans woord voor 'schuilplaats, ''cro'' een Occitaans woord voor een verdieping of kuil, ''Magnon'' een persoonsnaam. (bron: Duitse en Franse Wikipedia's)
+
Genoemd naar de ''Abri de Cro-Magnon'', de vindplaats bij Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil waar de eerste overblijfselen van dit prehistorisch mensenras zijn gevonden. ''Abri'' is een Frans woord voor schuilplaats, ''cro'' een Occitaans woord voor een verdieping of kuil, ''Magnon'' een persoonsnaam. (bron: Duitse en Franse Wikipedia's)

Versie van 23 feb 2012 om 13:20

Genoemd naar de Abri de Cro-Magnon, de vindplaats bij Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil waar de eerste overblijfselen van dit prehistorisch mensenras zijn gevonden. Abri is een Frans woord voor schuilplaats, cro een Occitaans woord voor een verdieping of kuil, Magnon een persoonsnaam. (bron: Duitse en Franse Wikipedia's)