Etymologiewiki:Lijst gemelde ontbrekende woorden

Uit Etymologiewiki
Versie door Dartelaar (overleg | bijdragen) op 19 okt 2014 om 11:02 (hyperlinks toegevoegd: uitzonderlijk, want in de gewone Nederlandstalige Wikipedia niet gewenst, zelfs "verboden" => men moet voetnoten maken met daarin de h. Daar alleen mogelijk in overlegpagina's.)
Ga naar: navigatie, zoeken

Op de etymologiebank is aan gebruikers de mogelijkheid geboden een melding te maken van woorden die ze hebben opgezocht maar die nog niet zijn opgenomen in de etymologiebank. Hieronder een lijst van deze woorden. Iedereen is van harte uitgenodigd op de Etymologiewiki de etymologie van deze woorden te beschrijven of een eerste aanzet daartoe te doen. Belangrijk is om te beginnen vast te stellen wanneer het woord voor het eerst in het Nederlands is gebruikt. Het eerste voorkomen kan bijvoorbeeld worden opgezocht in de historische krantenbank van de KB of de historische-kranten-pagina van startpagina.nl.

De lijst van gemelde woorden waarvan de etymologie ontbreekt, is alfabetisch opgedeeld om de lengte van het bestand niet te groot te maken:

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z